Saarikylät

Maantie Pituus 79 km; nousua 502 m; paikkakunnat: Kangasala, Lempäälä, Tampere

Info

Tyyppi
Maantie
Paikkakunta
Kangasala, Lempäälä, Tampere
Pituus
79 km
Nousua
502 m
Käyttäjältä
mmh
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Vehoniemen automuseo on kesäisin motoristien suosima taukopaikka, mutta paikan mainiot munkit maistuvat myös lihasvoimin harjun päälle itsensä kammenneille fillaristeille. Vaatii tosin äärimmäistä itsehillintää vastustaa kahviosta leijuvia tuoksuja ennen kuin on oikeaoppisesti käynyt kääntymässä Saarikylien sillalla asti.

Aurinkoisena päivänä kannattaa kääntöpaikalla hengähtää hetki ja ihailla rauhaisaa järvimaisemaa. Taajaman melu ei kantaudu korviin ja hiljaisuuden rikkoo vain laineiden liplatus. Ihan kuin mökillä olisi. Vain saunominen puuttuu.

Tauon jälkeen on aika palata takaisin. Siis ensimmäisen tauon jälkeen. Toinen tauko eli munkkitauko koittaa vain pienen pyrähdyksen ja takaisin harjulle kapuamisen jälkeen.

Saarikylien lenkki on sikäli monipuolinen, että vaihtoehtoisia teitä on monia. Paluumatkalla voi katsella maisemia Kuohunharjun laelta tai rullailla peltojen keskeltä pitkin Tiihalantietä. Kangasalan keskustasta voi oikaista nopeasti kaupunkiin kevyen liikenteen väyliä pitkin. Hervanna, Annalan ja Kaukajärven asukkaat pääsevät kätevästi kotiin Saarenmaantien kautta. Jos lenkki tuntuu jäävän lyhyeksi, voi koukata kohti Ruutanaa ja innokkaimmat voivat vaikka ajaa samantien Viitapohjan lenkin.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan